Mexico

Karibia

Fantastiske resorter med alt inkludert Maya-ruiner og cenoter Sublim dykking og vakre korallrev Snorkling med hvalhaier

HISTORISK KULTUR, VAKRE SANDSTRENDER,
DYKKING OG GOURMET I VERDENSKLASSE..
MEXICO ER DESTINASJONEN SOM HAR ALT

 

Ikke mange destinasjoner rundt om i verden kan måle seg med Mexico når det kommer til opplevelser, avslapning eller til og med resortopplevelser. Her trenger du ikke gå på akkord, men glede deg over at du har mer eller mindre fritt valg i alle hyller. Utforsk noen av den vestlige verdens mest historiske byer, inkludert Mexico City, hvor det kulinariske fokuset møter både dagens og tidligere Mexico. Besøk de majestetiske pyramidene i Teotihuacán, rusle nedover de fargerike gatene i autentiske Oaxaca, eller utforsk pastellfargede Meridá.

Kombiner Mexicos vakre byer med en uforglemmelig strandferie på Yucatan-halvøya, hvor all-inclusive-mekkaet Cancun, Riviera Mayas sentrum Playa Del Carmen og det hippe og sjarmerende Maya-paradiset Tulum venter. Nyt all-inclusive i en spesiell klasse på et av de mange luksuriøse feriestedene, hvor dine-around privilegier, muligheten til å spise og drikke 24 timer i døgnet og enestående service er vanlig.

Start en spennende dag med et besøk til de gamle mayaruinene i Tulum, hvor du får et krystallklart innblikk i hele mayakulturen og menneskene bak. Opplevelsen ender ved foten av Playa Paraiso, en av de vakreste strendene langs den frodige Riviera Maya. Er du i Mexico mellom juni og august/september, venter spektakulære opplevelser du sent vil glemme. Her kan du snorkle med hvalhaier utenfor paradisøyene Isla Mujeres og Isla Contoy, akkurat som du også kan oppleve havskilpadder som kommer opp til stranden i Cancun for å legge egg.

Er du klar for å gå «utenfor allfarvei» for å besøke steder som ikke alle andre går til? Da er en flott familieferie eller en romantisk ferie til meksikanske perler som Los Cabos, Punta Mita eller Zihuatanejo opplagt. Fullpakket med inntrykk og eventyr er Mexico et reisemål som ikke kan besøkes nok ganger.

Hvalsafari i Los Cabos
Mexico City

Detaljer

Beste reiseperiode Hele året

Sommer (mai-okt) 32°

Vinter (nov-apr) 28°

Reisetid 13-16 timer med én mellomlanding

Tidsforskjell -7 timer (sommer) | -6 timer (vinter)

Hoteller

Full star

5.5

Maldivene, Det Indiske Hav

COMO Cocoa Island

COMO Cocoa Island er et lite, romantisk resort med Water Villaer og bl.a. kjent for deres prisvinnende Shambhala Spa og fokus på harmoni i kropp, hjerte og sinn. Maldivenes kanskje beste husrev og vakreste lagune.

Priseksempel

7 netter fra 53.500,- kr. per person inkl. fly

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet
Full star

5

Mexico, Karibia

Secrets Akumal

Secrets Akumal ligger rett ut til skilpaddebukten langs den eventyrlig vakre kysten ved Riviera Maya. Dette er et premium resort kun for voksne over 18 år og kjent for sitt omfattende Unlimited Luxury All-Inclusive-konsept.

Priseksempel

10 nætter fra 23.500,- kr. per person v/2 pers. inkl. fly

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet

Nyt Cancun’s turkise hav, Tulum’s magiske maya-ruiner,
snorkle med hvalhaier fra paradisøya Isla Mujeres
eller la deg skjemme bort i Los Cabos.
Høres det ut noe for deg?

 

MEKSIKANSK SOMMERIDYLL

 

Mexico er fantastisk hele året rundt, men vi elsker spesielt å besøke Yucatan-halvøya mellom juni og august, hvor helt spesielle begivenheter finner sted. Hvis du bor langs den vakre stranden i Cancun, når mørket faller på, kan du se hundrevis av havskilpadder komme opp på stranden for å legge eggene sine. Et rørende og ganske himmelsk syn.

Hvis du er interessert i snorkling, får du ikke en mer eventyrlig opplevelse enn utenfor Isla Mujeres og Isla Contoy, hvor majestetiske hvalhaier nyter den meksikanske solen i 3-4 måneder – hver sommer.

Secrets Maroma - Riviera Maya
Secrets Maroma (Adults Only) - Riviera Maya

DINE AROUND ALL-INKLUSIV I SÆRlKLASSE

 

Glem ordinært all-inclusive med lange køer på buffeten og halvbakte drinker.
I Mexico finner du noen av verdens beste all-inclusive-feriesteder, hvor du alltid har muligheten til å spise på en mengde restauranter (spise rundt), nyte fantastiske drinker og snakkesalige bartendere, og delta i et hav av adrenalin -fremkallende aktiviteter – både på land og til sjøs.

Du finner disse altomfattende perlene både ved Det karibiske hav og ved Stillehavet, men mange av dem ligger spesielt langs den frodige Riviera Maya og i romantiske Los Cabos.

MAYA KULTURENS påvirkning

 

Mexico er mer enn bare sol, sommer og fantastisk klima. Her venter noen av de vakreste kulturopplevelsene i denne delen av verden – og dette er knyttet til den unike mayakulturen, som har regjert i hundrevis av år.

Vi elsker spesielt UNESCO-perlen Chichen Itza, hvor du finner den 30 meter høye pyramiden, El Castillo, som enkelt kan besøkes på en dagstur fra Riviera Maya. Hvis du er i Mexico City-området, er Teotihuacán et must. Av de mer ukjente kan vi anbefale ruinene i Coba, Palenque i delstaten Chiapas og selvfølgelig de verdenskjente mayaruinene i Tulum.

Chichen Itza - Mexico
El Castillo pyramiden - Chichen Itza

Ytterligere info

VISUM

Generelle regler og anbefalinger

Det kreves ikke visum for norske statsborgere for ferieturer med en varighet på inntil 180 dager.

Det er viktig at du ved innreise kan presentere en returbillett eller en viderebillett til en annen destinasjon, datert innen 180 dager etter ankomst i Mexico.

I tillegg må du alltid ha tilstrekkelig kapital til å dekke utgifter under oppholdet og et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. I tillegg anbefaler vi at du har minst 2 blanke sider i passet for eventuelle stempler eller «visum ved ankomst».

Videre anbefaler vi å tegne en god reiseforsikring før avreise.

OMRÅDER I MEXICO

CANCUN

Ligger i den nordlige delen av Yucatan-halvøya, kjent for sine fantastiske milevis med kritthvite sandstrender og det turkise karibiske hav, luksuriøse all-inclusive-feriesteder, sprudlende natteliv med barer og nattklubber, utmerket shopping og mye mer.
Fra Cancun kan du enkelt ta en dagstur til paradisøya, Isla Mujeres, hvorfra du om sommeren kan snorkle med majestetiske hvalhaier. Fra den nevnte stranden i Cancun kan du mellom juni og august se havskilpadder komme opp på stranden for å legge egg.

PLAYA DEL CARMEN

45 minutter sør for Cancun ligger denne meksikanske byen, som klarer å kombinere suvenirshopping, koselig byliv, restauranter og uteliv med beliggenhet rett ved havet.

Herfra kan du f.eks. seile til Cozumel, verdenskjent som dykkerdestinasjon, men du vil mest sannsynlig finne deg selv i Playa Del Carmen på en dagstur fra et av de mange fantastiske all-inclusive-feriestedene som ligger i Playacar og langs Riviera Maya.

TULUM

Tulum er nå en av de hippeste destinasjonene, ikke bare i Mexico, men i denne delen av verden. Området er kjent for sine historiske mayaruiner, som ligger spektakulært like ved det turkise karibiske hav.

Tulum er spekket med sjarmerende og kule boutiquehoteller, så hvis du ikke er interessert i all-inclusive eller store bassengområder, er dette et fantastisk sted å feriere.

Tulum ligger sør for Playa Del Carmen, og under oppholdet her kan du bl.a. ta dagsturer til naturlige opplevelsesparker, svøm i cenotes eller rusle langs den verdensberømte sandstranden som aldri ser ut til å ta slutt.

RIVIERA MAYA

Dette vakre området dekker strekningen fra Puerto Morelos, like sør for Cancun, helt ned til Sian Ka’an-biosfæren sør for Tulum. Når du kommer ned hit, ikke stopp, men fortsett ned til Bacalár-lagunen, som er kjent for å ha et hav av turkise nyanser.

Riviera Maya er kjent for sin spektakulære natur, hvorav store deler er helt uberørt. Det er imidlertid også langs den samme strekningen at mange av de store, kjente all-inclusive-feriestedene ligger.

LOS CABOS

Er du ute etter velvære på høyeste nivå, og er du mer til dramatiske fjellformasjoner, yoga, vill resort-luksus og total avslapning, men krydret med mulighet for natteliv, så er Los Cabos helt riktig.

Denne jetsetter-destinasjonen ligger i den vestlige delen av Mexico, i Baja California Sur, og helt til Stillehavet – sørøst for California. Her venter noen av Mexicos fineste hoteller, i tillegg til flott surfing og vakre omgivelser.

MEXICO CITY

En av de mest inspirerende og visuelt vakre byene over hele verden, men likevel ekstremt undervurdert, er Mexico City.

Hovedstaden i Mexico er bokstavelig talt klar for dans med brosteinsbelagte gater og smug, historiske monumenter, fantastiske katedraler, noen av landets beste gourmetrestauranter, og du kan selvfølgelig ikke gå glipp av en dagstur til pyramidene ved Teotihuacán.

MEXICO’S UKJENTE PERLER

Det finnes et hav av spennende steder å besøke i Mexico, og mange av disse er helt eller delvis ukjente for folk flest.
Vi elsker spesielt «San Miguel de Allende», også kjent som den beste byen i verden, flere år på rad. «Oaxaca» tilbyr noen av Mexicos mest autentiske restauranter i verdensklasse, og er samtidig et innblikk i hvilket fantastisk land Mexico er.

Hvis du leter etter en strandferie der naboen din sikkert ikke vil være, så er «Zihuatanejo» og «Punta Mita» noen av de hotteste nye stedene å nyte i solfylte Mexico.

EVENTYRLIGE
MEXICO

 

Mexico er et alt-i-ett reisemål, noe som betyr at her får du alt du noen gang kan drømme om. Fra vakre sandstrender på Yucatan-halvøya som vender ut mot Det karibiske hav, resorter av høyeste kvalitet i Los Cabos og Maya-ruinene i Tulum til sublime urbane opplevelser i Mexico City, Oaxaca, San Miguel de Allende og Meridá.
Mexico har alt!

Det er mange alternativer for å komme seg til og fra Mexico raskt. Generelt bør du regne med én mellomlanding i hver retning og en total reisetid på ca. 13-16 timer hver vei. Flyselskaper som Lufthansa, KLM, Air France, Swiss/Edelweiss og flere er klare til å fly deg til drømmeferien i Mexico.

KONTAKT MAKAI TRAVELS

Hvis du har spørsmål angående din reise eller du ikke finner det du leter etter, så er vi alltid klar til å hjelpe deg. Hver eneste dag - hele året.

Send beskjed
TELEFON (KL. 10-22)

+47 23 96 51 71

EMAIL

hello@makaitravels.no

Motta tilbud